Yeşilköy Estetik

Botilinum Toksin (Botoks) İşlemleri

GÜZELLİK HER YAŞTA SİZİNLE

Botilinum Toksin (Botoks) İşlemleri Nedir ?

Botoks, bir diğer adıyla botilinum toksin enjeksiyonları, aşırı kas aktivitesinin yaratmış olduğu yoğun çizgilenmeleri azaltmak için kullanılır. Botilinum toksini, Clostridium botulinum adlı bir bakteri tarafından doğal olarak üretilir. Botoks aşırı kas kasılmasını gevşetmek için güvenli ve etkili bir şekilde kullanılır.

Enjeksiyon, toksininin uzman hekim tarafından hazırlandıktan sonra hedeflenen kaslara doğru derinlikle doğru miktarda uygulanması ile gerçekleşir. Sonuç olarak, aşırı kasılan kasın, işlem sonrası kasılamayacağı için onun yarattığı kırışıklıklarda belli bir süre için ortadan kalkar. Botoks çoğu zaman estetik bir işlem olarak görülse de aslında bazı tıbbi durumların tedavisinde de etkilidir. Sık kullanılan botilinum toksin işlemleri şu şekildedir: Hiperreaktif Mesane (nörolojik kaynaklı sık aralıklarla idrara çıkma), Blefarospazm (göz kapağı kaslarının istemsiz kırpılması), Migren, hiperhidroz, felçli kasların karşısındaki aşırı kasılan kasların dengelenmesi.

Yaşlanma Karşıtı İşlemler

Botilinum toksini, mimiklerin neden olduğu sık kas kasılmalarıyla ortaya çıkan kırışıklıklar için etkilidir. Botilinum toksini enjekte edilen alandaki kasları bir nevi felç ederek kasılmalarını engeller ve kırışıklıkların görünümünü azaltır. Botoksun klasik uygulaması yüzün üst üçte birinde yer alan göz çevresi ve alın kırışıklıklarıdır.

Botilinum toksini ile, burun köprüsünün yan tarafındaki istenmeyen kırışıklıkları da tedavi etmek mümkündür. Genel olarak, tedavinin gözle görülür sonuçları 48 – 72 saat içinde görülebilir ve etki genellikle 4-6 ay sürer.

Kronik Migren

1992 yılında, Dr. William Binder adlı bir Beverly Hills plastik cerrahı, insanlara kırışıklık için botoks uygulaması yaptığında, daha az baş ağrısı rapor ettiklerini gözlemledi. Üretici firma daha sonra kronik migren hastaları için ilacı test etti ve botilinum toksini 2010’da hastalık için onaylandı.

Aşırı Terleme

Doktorlar, hastaların botoks uygulamalarından sonra daha az terlediklerini farkettiklerinde, Üretici firma ve diğer bilim adamları, botilinum toksininin şiddetli primer aksiller hiperhidroz denilen bir durum çerçevesinde insanlar için başarılı bir terapi olup olmadığını incelemeye başladı. Botoksun aşırı terleme tedavisi için kullanımı 2004 yılında onaylandı.

Aşırı Aktif Mesane

Aşırı aktif mesana sürekli tuvalete gitme isteğine neden olan, aynı zamanda idrar kaçırma sorununun da beraber gözlemlendiği tıbbi bir durumdur. Yapılan araştırmalara göre botilinum toksini aşırı aktif mesane sorununu tedavi etmese de idrar kaçırma ve tuvalete çıkma sıklığını azaltmaktadır.

Şaşılık

Şaşılık çocuklarda doğuştan bir sorun olabilir ya da göz bölgesinde oluşan künt travmalardan kaynaklanabilir. Şaşılık ameliyatla düzeltilebilse de, bazen insanlar kasları gevşetmek ve gözlerin normalde nasıl göründüğünü görmek için önce botoks uygulamasını tercih eder.

Sık Sorulan Sorular

Genel olarak sağlıklı yetişkinler botulinum toksini uygulaması için uygun adaylardır. Ancak hamile veya emziren kadınlar, kas hastalığı olanlar veya botulinum toksinine alerjisi olanlar için prosedür önerilmez.

Botulinum toksini uygulaması genellikle hafif bir rahatsızlık veya batma hissiyle ilişkilidir. Ancak çoğu hasta için tolerans edilebilir düzeydedir. Prosedür öncesinde lokal anestezik krem uygulanarak rahatlama sağlanabilir.

Botulinum toksininin etkisi genellikle 3 ila 6 ay arasında sürebilir. Ancak bu süre kişiden kişiye değişebilir. Etki azaldıkça, prosedürün tekrarlanması gerekebilir.

Hemen Bilgi Alın!



    Tedavi İçeriği

    Konuşmaya Başla
    Bize Hızlıca Ulaş
    Merhaba. Size En Kısa Sürede Yardımcı Olacağız.
    Ara