Gelişmiş medikal teknolojilerle alanında uzman doktorları bir araya getirerek inovatif aktif akne tedavi yöntemleri sunmakta ve bu amaçla Benzoil peroksitten antibiyotiklere, lazer tedavisinden fototerapi ve drenaja kadar çok sayıda yöntemi başarılı bir tedavi süreci için bir araya getirmektedir. Cildin tedavi anındaki hassasiyeti, aktif aknenin durumu ve diğer bazı faktörler, doktorunuzun hangi metotları tercih edeceğinde etkili olmaktadır.
Cildin orta tabakasında sebum (yağ) salgılayan kanallar bulunmaktadır. Sebum dengeli şekilde salgılanıp ilgili kanallarla hedef alanlara ulaştığında sebum kaynaklı cilt problemleri gözlemlenmez. Belirli durumlarda ise cildin orta tabakasında bulunan bu sebum kanalları tıkanır ve ciltte hafif bir şişkinlik oluşmasına sebep olur. Oluşan şişkinlik önce cildin alt katmanına bakteri yerleşmesine ve ardından inflamasyon (iltihaplanma) oluşmasına sebep olur. Akne, aslında cildin ilgili doku tarafından bakterilere karşı geliştirdiği savunma stratejisinin bir sonucu olarak ortaya çıkar.
Aktif akneler uzun süre boyunca tedavi edilmediğinde bulunduğu doku üzerinde ‘’skar’’ adı da verilen cilt izleri / lekeleri oluşturmaktadır. Estetik bakımdan rahatsız edici olan bu izlerin özgüven kaybı gibi psikolojik problemlere de sebep olabildiği bilinmektedir.
Aktif akne lazer tedavisi, doğru teşhis ve tedavi planı oluşturularak gerçekleştirilmektedir. Lazer tedavisinin öne çıkan avantajları aşağıdaki şekildedir:
Lazer ile akne tedavisi, özel olarak akneli olan doku üzerine uygulanabilir. Lazer teknolojisi akne üzerine belirli bir oranda ısı yayar. Bu ısı, aknenin kurumasına yardımcı olur. Cildin orta tabakasındaki dengesiz sebum üretimi yine bu ısı teknolojisi sayesinde kontrol altına alınır.
Gözenekler, aknelerin oluşumunda aktif rol oynayan yapılardır. Gereğinden fazla açık gözenekler yoğun yağlanma, kent kirliliği ve yanlış kozmetik ürünlerinin kullanımı sonucunda ortaya çıkarlar. Sebum üretiminin artması ile artan aknelenme, lazer tedavi ile kökünden tedavi edilir. Lazer tedavi, ileri teknolojisi ile gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olur.
Lazer ile akne tedavisi yalnızca var olan aknelerin giderilmesinde değil, cilt dengesinin sağlanarak akne oluşumunun engellenmesinde de etkilidir.
Aktif akne tedavisi için tedavi planı doktorunuz tarafından size özel olarak oluşturulmaktadır. Genel olarak lazer ile aktif akne tedavisinin başarılı olması için minimum 3 seans önerilmektedir. Yapılan akne tedavisi sonucunda, doktorunuzun önerdiği ürünlerle ve açıkladığı şekilde cilt bakım rutininizi gerçekleştirmek, aynı bölgede yeniden akne oluşma ihtimalini minimize etmektedir. Bununla beraber, akne; hormonal değişimler, hamilelik, menstüral döngü, stres gibi pek çok sebebe bağlı olarak gelişebildiğinden tekrarlama konusunda net garanti verilememektedir.
Aktif akne, sivilce, siyah nokta ve lezyonların ciltte belirgin olduğu bir cilt durumudur. Tedavi genellikle cilt temizliği, topikal veya oral ilaçlar, lazer veya ışık tedavisi gibi çeşitli yöntemleri içerir.
Aktif akne tedavisi için etkili yöntemler arasında benzoyl peroksit içeren topikal kremler, retinoidler, antibiyotikler, oral doğum kontrol hapları, isotretinoin gibi ilaçlar, lazer veya ışık tedavisi ve kimyasal peelingler bulunur.
Tedavi süresi kişinin akne tipine, şiddetine ve kullanılan tedavi yöntemlerine bağlı olarak değişir. Genellikle birkaç haftadan birkaç ay veya daha uzun sürebilir.